Socialisten Noord op het Januaricongres

Op 13 januari 2024 bezochten 12 kameraden uit het Noorden het extra landelijke congres van De Socialisten in Zwolle. Vandaag zouden wij samen met onze kameraden uit het hele land spreken over onze perspectieven voor het komende jaar, een blik werpen op de term kameraadschappelijkheid, en een nieuw landelijk (interim)bestuur kiezen voor de komende maanden.

Vol goede moed en enthousiasme begon de reis op station Groningen. Zwolle is immers, voor de verandering, om de hoek! Helaas dachten de Nederlandse Spoorwegen rondom Assen daar anders over, en zodoende is men de dag begonnen met een mooie tour via Leeuwarden, om uiteindelijk toch heelhuids in het mooie Zwolle aan te komen. Genoeg tijd om enkele nieuwe leden beter te leren kennen.

Eenmaal gearriveerd hebben we een interessante dag gehad. Waar emoties hier en daar opliepen, zijn er ook bruggen geslagen, en kunnen we met blijdschap zeggen dat we als landelijke organisatie een degelijke tekst voor het komende jaar hebben aangenomen. Ook een vers bestuur met nieuwe én oude gezichten gaat de komende tijd aan de slag om werk te maken van onze wensen en ideeën. Wij mogen trots zijn op een mooie afvaardiging vanuit het Noorden; een regio met een rijke linkse historie, en daarmee misschien niet geheel verrassend een stabiele aanwezigheid binnen de landelijke organisatie.

Na een productieve, maar ook toch pittige dag hebben we met enkele kameraden het werk afgesloten met een biertje en een frietje in, geheel toepasselijk; de Graanrepubliek. Bedankt iedereen, op naar een nieuw en solidair jaar!