Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

28 augustus, 2023 | 7:30 pm

Op maandag 28 augustus organiseren De Rode Lap en Socialisten Noord een gratis boeklancering aan de Gaffelstraat 61b in Rotterdam vanaf 19:30.

Samen met twee kameraden van de Unión Comunera, het landelijk netwerk van socialistische communes in Venezuela, presenteren wij hier een uniek pamflet: ‘¡Comuna o Nada! De strijd van twee communes in Venezuela’. Met deze uitgave zijn de ervaringen van de Venezolaanse communes in de Bolivariaanse revolutie voor het eerst naar het Nederlands vertaald!

Deze vertaling is voorzien van een Nederlandstalige introductie op de situatie in Venezuela en de zelfstandige organisatie van de communes genaamd Unión Comunera. In dit werk wordt ingegaan op de ervaringen van twee communes; El Maizal, de grootste commune van het land, en Cinco Fortalezas, een door vrouwen geleide commune. Het pamflet biedt een inspirerend kijkje in de dagelijkse realiteit van een socialistische samenleving in de maak. Voor een socialistisch prijsje is ‘Comuna o Nada’ binnenkort te verkrijgen via De Rode Lap!

Kom allen, en neem je vrienden mee, op 28 augustus naar de Gaffelstraat 61b om 19:30!