Socialisten Noord van start!

Ook de Noord-Nederlandse tak van www.socialisten.org is van start onder de naam Socialisten Noord! Na een kleine twee maanden aan voorbereiding zijn we met socialisten uit Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel aan de slag gegaan.

We zijn een samenwerkingsproject van socialisten met verschillende achtergronden. Een aantal van ons zijn uit de SP afkomstig, waar ze functies bekleedden in lokale afdelingsbesturen of de gemeenteraad. Maar ook mensen die niet eerder politiek actief zijn geweest of nooit de behoefte hebben gehad om lid te worden van een partij, vinden bij ons hun politieke thuis.

Samen zetten we ons in voor de opbouw van een socialistische beweging die zich inzet voor de belangen van werkende mensen. Denk hierbij aan de strijd voor betaalbare woningen en de strijd voor een hoger minimumloon, maar ook aan anti-racistische, lhbti- en feministische onderwerpen.

Hiervoor zoeken we de samenwerking op. Zo zijn we al actief in de Woonstrijd-beweging in Groningen en helpen we bij de Voor14-campagne van de vakbond. We slaan graag onze handen ineens met andere socialisten en linkse organisaties in Noord-Nederland. Deze samenwerking is hard nodig als we ons doel willen bereiken.

Als Socialisten Noord komen we iedere vierde woensdag van de maand samen om onze activiteiten te coördineren. Ook werken we samen met socialistische jongeren van ROOD Groningen, waarmee we Marxistische Leesgroep Adema beheren. Iedere twee weken komen we samen om socialistische theorie te lezen en actuele vraagstukken te bespreken. Iedere laatste vrijdag van de maand organiseren we een borrel in café De Graanrepubliek!

Op landelijk vlak werken we samen met andere initiatieven die zijn aangesloten op www.socialisten.org, zoals Socialisten 010Socialisten Utrecht en Democratische Socialisten Amsterdam.

Wil jij samen met ons aan de slag gaan voor een socialistische toekomst of actief worden bij het initiatief van www.socialisten.org op een manier die bij jou past? Neem dan contact met ons op of meld je aan als lid! Tot snel.