Succesvolle flyeractie!

Zaterdag 9 april waren wij samen met de jongeren van ROOD Groningen in de Oost-Indische buurt van Groningen te vinden. Daar hebben wij in een paar uur tijd honderden flyers verspreid onder de bewoners. Hiermee riepen wij huurders op om zich aan te melden voor de Wij Weigeren de Huurverhoging-campagne.

Het doel van de campagne is het bevriezen van de huren. De afgelopen 10 jaar stegen de huren met meer dan 35%. Meer dan 800.000 huurders hebben na het betalen van de huur te weinig over voor de noodzakelijke kosten en levensonderhoud. Actiegroep Wij Weigeren de Huurverhoging (WWDH) strijdt daarom voor meerjarige huurbevriezing (2022-2026) om wonen voor iedereen weer betaalbaar te maken, en te houden.

Onze woordvoerder Ken sprek met regionale omroep OOG TV over onze actie: “We hebben specifiek gekozen voor de Indische Buurt omdat hier veel sociale huurwoningen zijn. We hebben flyers uitgedeeld en zijn huis-aan-huis in gesprek gegaan met bewoners.”

Woordvoerder Ken: “Per 1 juli stijgen de huurkosten, en wij roepen bewoners op om hier niet in mee te gaan. Wat veel mensen niet weten is dat je helemaal niet mee hoeft te gaan in het voorstel dat de woningcorporatie doet. Je kunt de huurverhoging weigeren. Vervolgens zullen corporaties wel brieven gaan sturen waarin ze dreigende taal bezigen, en dat kan heel intimiderend zijn, maar je kunt het gewoon naast je neerleggen!”

Als Socialisten Noord kijken we terug op een geslaagde actie. Veel inwoners van de Oost-Indische buurt zijn op de hoogte gebracht van het initiatief en de eerste aanmeldingen zijn al binnen. Maar hiermee is de klus uiteraard nog niet geklaard! De komende twee maanden zullen wij proberen om nog vele duizenden flyers te verspreiden door Groningen en andere steden in Noord-Nederland. Ook zullen we iedereen met interesse in de Wij Weigeren de Huurverhoging-campagne betrekken bij de actiegroep, zodat we samen een vuist kunnen maken tegen de huurverhogingen.

Steun jij deze campagne? Neem een kijkje op de website van de WWDH-actiepgroep en meld je aan! Wil je meehelpen met het organiseren van mensen voor deze campagne, of je op een andere manier inzetten bij Socialisten Noord? Meld je dan bij ons aan via deze pagina en we nemen spoedig contact met je op! Iedere vierde woensdag van de maand hebben we een overleg voor Socialisten Noord, tot dan!