|

Leesgroep Socialisten Noord gaat van start!

Zoals al eerder is aangekondigd gaan we in 2023 van start met een marxistische leesgroep vanuit Socialisten Noord, om zo de theoretische kennis van leden en geïnteresseerden uit te breiden. De leesgroep heeft telkens een vaste opzet: de gesprekleider vat de gelezen stof samen, er is ruimte voor vragen en opmerkingen en daarna discussiëren we over een aantal stellingen of vragen over het boek. De leesgroep zal vanaf 24 januari 2023 plaatsvinden op dinsdagavonden (19:30) bij het pand van de Rode Lap in Groningen.

Iedereen met interesse is welkom en we richten de avonden zo in dat ze voor alle lezers toegankelijk zijn, ervaren of minder ervaren. Als je mee wil doen met de eerste bijeenkomst, stuur dan even een mailtje naar noord@socialisten.org.

Voorlopige schema tot de zomer

24 januari: Andreas Malm – How to Blow up a Pipeline (hoofdstuk 1)

14 februari: Andreas Malm – How to Blow up a Pipeline (hoofdstuk 2 en 3)

28 februari: Karl Marx en Friedrich Engels – Beginselen van het Communisme

14 en 28 maart: Anja Meulenbelt – Klassenstrijd in deze tijd

11 en 25 april: Mark Fisher – Kapitalistisch Realisme

9 en 23 mei: Karl Marx – Loonarbeid en kapitaal

13 en 17 juni: Geert Reuten – De Kleine Marx

Digitale versies van de te lezen boeken kan je ook aanvragen via noord@socialisten.org. Een groot deel van de boeken zijn ook fysiek te koop via de site van de Rode Lap. Neem ook even contact op als je fysiek wil meelezen voor een kortingscode van 40% op de boeken die daar beschikbaar zijn (Nederlandstalige edities van de boeken van Fisher, Malm en Meulenbelt).

Er komt in de week voor de leesgroep nog een post met reminder, een link naar de te lezen tekst en een precieze routebeschrijving.