Noordertrots zegeviert op rood voetbaltoernooi

Zondag 21 april deed een delegatie van Socialisten Noord als een van de 9 teams mee aan het voetbaltoernooi van de Kameraadschappij. We reisden af naar Havanna aan de Waal, het mooie Noviomagus, of gewoon nijmegen, om het als VV Graanrepubliek daar op te nemen tegen teams uit heel Nederland.

We reisden met zes kameraden gezamenlijk met de trein van Groningen naar Nijmegen. Omdat er een grootschalige verbouwing aan het spoor gaande is, duurde deze reis drie uur. Onderweg hadden we dus veel tijd om bij te kletsen en de komende activiteiten door te spreken (filmavond, 1 mei mars, spelletjesavond, hou het in de gaten!). Maar uiteraard ook om de tactiek voor in het veld door te spreken. De opstelling werd bepaald en de rugnummers uitgedeeld.

Eenmaal aangekomen moesten we ons rap omkleden omdat we vrijwel meteen onze voetbalkunsten in de praktijk moesten brengen. Deze wedstrijd verloren we van onze kameraden van ROOD Leeuwarden, maar dat is geen schande omdat zij een ijzersterk en offensief spel wisten neer te zetten.

De rest van de wedstrijden brachten we het er beter van af: we hebben geen enkele nederlaag meer geleden. Onze verdediging was ijzersterk en we hielden de gelederen gesloten voor de aanvallen van onze tegenstanders.

Onze laatste wedstrijd was een beslissende wedstrijd, omdat afhankelijk van de score de winnaar bepaald zou worden. ROSA en ROOD Leeuwarden gingen namelijk gelijk op. Omdat we als Noorderlingen onze Friese kameraden de winst meer gunden dan de Randstedelingen, hebben we alles op alles gezet om de wedstrijd gunstig voor hen te laten eindigen. En zo geschiedde. Na een aantal spectaculaire reddingen van onze keeper en onze verdedigers hebben we een schoon doel weten te houden.

Na afloop van het toernooi gingen we eerst met alle deelnemende teams naar het geboortehuis van de moeder van Karl Marx om daar een groepsfoto te maken. Vervolgens eindigden we de avond samen in het buurthuis waar ROOD Nijmegen altijd samenkomt. Hier keken we de bekerfinale tussen NEC en Feyenoord.

Het was een zeer geslaagd toernooi, en een gezellig kameraadschappelijk samenkomen. Onze deelnemende kameraden zijn geïnspireerd om van dit voetbalevenement een maandelijkse activiteit te maken met onze Noordse kameraden. Voetbal is immers de sport van het Nederlandse proletariaat. Er is weinig voor nodig (een veldje en een bal) en het is een gezellige laagdrempelige manier om kameraden te ontmoeten. Houd onze site én die van de Kameraadschappij in de gaten voor meer updates!