Steun voor het Palestina-kampement op de RUG!

Solidariteit met Palestina, geen business-as-usual met Israël!

Steun voor het kampement van studenten en medewerkers van de RuG

De afdeling Socialisten Noord spreekt haar steun en solidariteit uit aan de vreedzame en volks demonstratie tegen de aangande genocide in Gaza die gisteren is begonnen door solidariteitsgroepen met het Palestijnse volk, studenten en arbeiders van de Rijksuniversiteit Groningen.

Maandenlang is er vruchteloos gesproken met het bestuur van de RuG om een einde te eisen aan de medeplichtigheid met de apartheidstaat Israël. De RuG reageerde met dovemansoren, censuur en autoritarisme. De loze beloften en onacceptabele excuses zijn gevolgd door het besluit om een nieuwe protestmaatregelen op te stellen, en dus het recht van vergadering en demonstratie ernstig te beperken, wat door de Groningse Studentenbond aan de kaak is gesteld.

Ondertussen gaat de staat Israël door met genocide in Gaza, en de etnische zuivering en apartheid in hele Palestina blijft werken ten voordele van Nederlandse bedrijven en instanties, onder andere de RuG. Te midden van deze brutale aanval tegen de Palestijnse bevolking, zijn de eisen van de demonstranten duidelijk, rechtvaardig en dringend:
•⁠ ⁠Maak de namen bekend van de Israëlische instellingen waarmee de RuG samenwerkt;
•⁠ ⁠Boycot en desinvesteer elke vorm van samenwerking van de RuG met instellingen van de staat Israël.

Socialisten Noord steunen deze eisen volledig!

Solidariteit met Palestina, geen samenwerking met de zionistische staat, verbreek de banden met het Israëlische regime van militaire bezetting, apartheid en genocide!