Wij Weigeren de Huurverhoging!

Net als iedere zaterdagmiddag waren we ook vandaag weer op pad om te flyeren voor de Wij Weigeren de Huurverhoging-campagne! Met deze flyers roepen wij op voor de landelijke ‘Weiger de Huurverhoging’-campagne, waarover je meer kan lezen op deze website.

Het doel van de campagne is het bevriezen van de huren. De afgelopen 10 jaar stegen de huren met meer dan 35%. Meer dan 800.000 huurders hebben na het betalen van de huur te weinig over voor de noodzakelijke kosten en levensonderhoud. Actiegroep ‘Wij Weigeren de Huurverhoging’ strijdt daarom voor meerjarige huurbevriezing (2022-2026) om wonen voor iedereen weer betaalbaar te maken, en te houden.

Socialisten Noord is niet de organisator van deze campagne. Wel zetten wij ons lokaal in om deze campagne te versterken. Dat doen wij ook in Groningen, waar we iedere zaterdag met Wij Weigeren de Huurverhoging een flyerrondje organiseren. Op deze manier dragen wij bij aan de strijd voor onze gezamenlijke belangen en verzetten wij ons tegen hebberige woningcorporaties.

Vandaag waren we te vinden in Vinkhuizen-Noord, waar veel sociale huurwoningen zijn geconcentreerd. In twee uur tijd hebben we vele honderden flyers uitgezet en enkele goede gesprekken gevoerd met huurders. Volgende week zaterdag (28 mei) spreken wij om 13:00 af bij de Albert Heijn in Lewenborg, om daar de flyers van de Wij Weigeren de Huurverhoging-campagne uit te zetten.

Wil jij je ook inzetten voor deze campagne? Meld je aan via wijweigerendehuurverhoging.nl en kom 28 mei om 13:00 naar de AH te Lewenborg! Wil jij ook op andere vlakken opkomen voor de gezamenlijke belangen van werkende mensen? Meld je dan aan bij Socialisten Noord!