13 april Palestina filmavond: ‘Israelism’

Op zaterdag 13 april organiseren wij met onze kameraden van ROOD Groningen, Groningen for Palestine en Pop-up for Palestine een filmavond. We gaan samen de documentaire ‘Isrealism’ kijken. Hierin worden twee jonge Amerikaanse joden gevolgd die van jongs af aan zijn opgevoed met onvoorwaardelijke liefde voor Israël. Door de etnische zuivering die momenteel door Israël in Palestina wordt gepleegd, is hun beeld van Israël in duigen gevallen. De twee hoofdpersonen sluiten zich aan bij een beweging van jonge Amerikaanse joden die zich verzetten tegen het beeld van het onfeilbare Israël. Ze proberen de oudere generatie hierin mee te krijgen, maar dat blijkt moeilijk omdat zij vaak nog wel aan dit beeld vasthouden. De documentaire laat verder zien hoe de jonge joden op zoek zijn naar de manier waarop ze zich tot Israël moeten verhouden, en hoe zij hun joodse identiteit ten opzichte van Israël moeten vormgeven.

Het is belangrijk om de etnische zuivering die momenteel gaande is in Palestina onverminderd onder de aandacht te blijven brengen. De Nederlandse politiek ontkent nog altijd de massamoord die op dit moment door Israël wordt gepleegd. Als socialisten geloven wij in verandering van onderaf. Als Socialisten moeten we bouwen aan de beweging die strijdt tegen kolonialisme en andere imperialistische projecten. Praat erover met je vrienden, je ouders en je buren want bewustwording is de eerste stap naar het uitbreiden van deze beweging!

Na de film is er ruimte voor een discussie en natuurlijk ook voor gezelligheid. Iedereen is welkom, dus neem je kameraden mee! Aanmelden is niet nodig. Jullie zijn vanaf 19:30 welkom bij de Travertijnstraat 12, Groningen. Voor vragen kun je ons mailen op noord@socialisten.org of een berichtje sturen op Instagram.